We hadden afgesproken op station França in Barcelona, omdat de 10 deelnemers ieder op eigen gelegenheid kwamen met verschillende treinverbindingen. Om 11.30 was iedereen gearriveerd en konden we gaan wandelen naar de Experience. Gelukkig niet ver weg. Onze entree was geldig voor 12 uur en we waren precies op tijd. Er stond best een forse menigte te wachten, dus het duurde nog ca een half uur voor we binnen waren. Binnen kreeg ieder een koptelefoon met een kastje eraan voor uitleg naar keuze in het Catalaans, Spaans of Engels. Dit werkte perfect en was afgesteld op de ruimte waar je je op dat moment bevond. Heel duidelijk en interessant. Een prachtige, perfect georganiseerde (door van Gogh Museum Amsterdam) happening. Veel informatie en mooie beelden en video’s.

Bij de uitgang uiteraard het obligate winkeltje met souvenirs. Van Gogh bekers, shirts, koelkast magneetjes, sleutelhangers, tassen, onderzetters etc.

Daarna op zoek naar het restaurant op weg naar het station, dat Lonneke voor ons gevonden en gereserveerd had. De reservering was helaas niet gelezen door de manager, maar dat was geen probleem. Binnen de kortste keren had hij een tafel voor 10 gedekt op het terras, lekker in de schaduw, want we troffen gelukkig prachtig weer. Met uitzicht op de haven met enorme jachten in het water, hebben we genoten van bijzondere tapas en montaditos, en niet te vergeten, een heerlijk glaasje (!!!) wijn. Rond een uur of vijf ging iedereen voldaan naar huis, of nog even winkelen in Barcelona.

Weer een geslaagd dagje uit met de NCT.

[ngg src=”galleries” ids=”3″ display=”basic_imagebrowser”]