De NCT Bibliotheek

De meeste leden van de Nederlandse Club Tarragona kennen het bestaan van de NCT bibliotheek. In deze bibliotheek bevinden zich enkele honderden boeken, die door onze leden zelf geschonken zijn.

Tot voor kort hadden de leden de mogelijkheid om deze boeken tegen een kleine vergoeding te lenen. Omdat echter de animo voor het lenen bleek te zijn verdwenen is in de Algemene Leden vergadering van 1 september j.l. gevraagd wat er naar de mening van de leden gedaan moest worden met de boeken.

Omdat gelukkig diverse leden het net als wij het zonde vonden om de boeken zomaar in de papiercontainer te gooien werd er gevraagd of het mogelijk was om de boeken over te nemen.

Na overleg in de bestuursvergadering van 10 oktober j.l. is daarom het volgende besloten: Iedereen krijgt de mogelijkheid om in het bezit te komen van een aantal boeken. Verkopen ligt echter moeilijk omdat onze club daarbij mogelijk BTW zou moeten afdragen.

Daarom is gekozen voor de volgende oplossing:  Wie in bezit wil komen van minimaal vier boeken kan een keuze maken uit de op onze site staande boekenlijst. Kopen is echter niet mogelijk. In plaats daarvan verwachten wij van de nieuwe eigenaar van de boeken een bijdrage, die overgemaakt dient te worden naar SPAC, Societat Protectora d’animals de Catalunya.

In Torredembarra bevind zich een dierenasiel waarin o.a. zo’n 450 honden op een nieuw baasje zitten te wachten. Uw voorzitter en ook zijn dochter hebben al geruime tijd geleden daar een schat van een hond vandaan gehaald. Ook horen we van andere leden die hetzelfde hebben gedaan.

De bijdrage is niet veel meer dan wat er in het verleden voor het lenen van de boeken gevraagd werd. Heeft u interesse, neemt u dan contact op met ondergetekende. Daarbij kan hij u verdere informatie geven over de procedure die gevolgd dient te worden voor het verkrijgen van de boeken.

Met vriendelijke groet,                                   

Nederlandse Club Tarragona

Ferdi Michels
Bibliothecaris

ferdi@nctarragona.com                                                                                            Mobiel: 679301951