Op zondag 10 november j.l. werd de jaarlijkse puzzelrit gereden, dit jaar georganiseerd door Martieneke en Robbert Faber. Reeds het aanrijden naar het vertrekpunt in Vila-Rodona was al een belevenis  op zich. Voor ons team,  bestaande uit Marga, Maribel, Betty en ikzelf was het een genot om door het heuvelachtige landschap te rijden. Fraaie uitzichten en veel boomgaarden en akkers.

Om 10.00 uur aangekomen bij het restaurant El Racó de la Vinya en daar onder het genot van een kopje koffie ons kunnen verbazen over lokale bezoekers die als ontbijt warme maaltijden verorberden waar je bijna niet overheen kon kijken. Wel even verbaasd dat ik opeens onze Peter zag rondlopen met het naambordje van een andere Peter, namelijk van mijn huisarts uit Torredembarra.

Met papieren waar ruim veertig vragen en aanwijzingen opstonden werden we op weg gestuurd. De drie dames zouden de navigatie verzorgen en ik hoefde alleen maar hun aanwijzingen te volgen. Nu is het natuurlijk wel zo dat een bijrijder er altijd naast zit, dus ik concentreerde me alleen op de adviezen vanaf de achterbank wat wel de nodige onderliggende discussies opleverde. Gelukkig had ik vergeten om mijn hoorapparaten in te doen. Trouwens ik had zelf het stuur in handen dus ik bepaalde hoe we met de route aanwijzingen om gingen. Althans dat dacht ik en laat me maar in die waan.

De route voerde ons door het prachtige binnenland van Spanje. Op diverse plaatsen werd gestopt en moesten er vragen beantwoord worden. Onder andere bij een prachtig klooster en kerk. Daar was ook een oud stoffig winkeltje waar allerlei ouwe meuk verkocht werd en vooral ook boeken. Daar was de vraag: “Van wie is de boekwinkel een concurrent”. U mag één keer raden wie bedoeld werd.

Na de rit die een kleine drie uur in beslag nam, voor sommigen wat korter voor anderen veel langer, kwamen we aan bij ons eindpunt in El Pont d’Armentera waar we op het terras van een restaurant   in een heerlijk zonnetje konden genieten  van een drankje en een goed verzorgde pica pica.

Daar werd ook de het winnende team van deze puzzelrit bekend gemaakt, namelijk Wouter en Kiki. Zij hoeven volgend jaar de puzzelrit niet te organiseren, want voor 2020 werd het koppel Bas & Karin door loting gekozen voor deze eer.

Na een gezellige lunch vertrokken alle deelnemers tevreden huiswaarts. Robbert en Martieneke hartelijk dank voor de prima organisatie van dit evenement.

Ferdi Michels

[ngg src=”galleries” ids=”9″ display=”basic_thumbnail”]