Puzzelrit NCTARRAGONA
25 november 2022


Om 11 uur verzamelen bij Restaurant Braseria Baix Camp in Cambrils. Na een lekker kopje koffie konden de eerste teams vertrekken. Ho, wacht even, eerst op de foto.
Iedere 5 minuten vertrok er een auto. In het begin kom je elkaar nog regelmatig tegen, later onderscheiden de meer geroutineerde rallyrijders zich door een voorsprong te nemen. De vragen volgden elkaar zeer snel op, het was echt goed opletten geblazen om niets te missen.
Ook reden we soms verkeerd en moesten dan rechtsomkeert maken, waarbij we soms andere teams tegenkwamen die ook op de verkeerde web zaten. Heel spannend was het stuk onverharde weg langs de rivier.
Bij het “convento” haast aan het eind van de rit hadden we nog een leuke ontmoeting. Om zeker te zijn van naam en bestemming van het gebouw reden we de oprijlaan op, en vonden op de porche een oudere heer die ons graag even te woord stond. Ja dit is een residencia voor gepensioneerde en zieke mannen. Nee geen vrouwen, wel verpleegsters en verzorgenden. Zelf was hij 88 en zorgde voor de 1600 (!) olijfbomen, de rest van de aanplant en de technische voorzieningen van het gebouw. Wat een kerel!
Ook mochten we 5 nieuwe leden verwelkomen. Denise en Gert-Jan Knippels, die de gemiddelde leeftijd van ons ledenbestand aanzienlijk naar beneden brengen. We wensen jullie veel succes in jullie nieuwe bar in Salou, naast Poc-a-Poc in de calle Virgen del Pilar. Ze begonnen in ieder geval goed door samen met Bertie Waterschoot deze puzzeltocht te winnen. Zij mochten de wisselbeker in ontvangst nemen en hebben de eer volgend jaar de puzzeltocht te mogen uitzetten.
Verder heten we Marie-Louise en Chris Jongbloed welkom en Alba Arnau Armengol. De dag werd afgesloten met een heerlijke lunch in dezelfde Brasseria Baix Camp.


Tot donderdag 8 december bij de koffieochtend in La Mora.