TARRAGONA – De Ryanair vliegverbindingen die plaatsvinden tussen het vliegveld Reus aan de Costa Dorada en het vliegveld Eindhoven Airport zijn voor deze winter geannuleerd. Reizigers die reeds vliegtickets hadden gekocht voor vluchten vanaf november 2018 tot en met april 2019 hebben de keuze gekregen van restitutie van het betaalde bedrag of een andere vlucht vanaf/naar vliegveld Barcelona.

Het is niet bekend waarom Ryanair deze beslissing heeft genomen maar het lijkt erop dat vanwege de vele stakingen de maatschappij minder geld heeft verdient en daarom heeft besloten gedurende de winter 2018/2019 tenminste 40 vliegtuigen aan de grond te houden. Daarnaast heeft Ryanair aangekondigd de basis op Eindhoven Airport te sluiten en is een basis op het vliegveld Reus-Costa Dorada voor de maatschappij geen optie.

Onbegrijpelijk

Gedurende de zomer is het vliegveld Reus-Costa Dorada met Eindhoven en Brussel Charleroi door Ryanair verbonden en in de wintermaanden was Eindhoven gedurende de laatste drie jaar de bestemming die werd aangevlogen met altijd volle vluchten. Daarom is de beslissing om de vliegverbinding tussen Reus en Eindhoven voor deze winter te annuleren ook voor velen onbegrijpelijk.

Vluchten

De laatste vlucht zal voorlopig plaatsvinden op zaterdag 3 november waarna de vliegverbinding tussen Reus en Eindhoven weer zal plaatsvinden op (in principe) 2 of 6 april 2019. Als men echter op de website van Ryanair kijkt dan is te zien dat er geen stoelen meer vrij zijn ofwel de prijzen staan nog niet op de website omdat nog niet zeker is of deze vluchten doorgaan.

De laatste vliegverbinding tussen Reus en Brussel-Charleroi vindt plaats op zaterdag 27 oktober en zal pas weer beginnen op 2 of 6 april 2019 waarbij hetzelfde gebeurd als bij Eindhoven, er staan nog geen prijzen vermeld op de website van Ryanair.

Het is dus zeker dat de verbinding tussen Reus en Eindhoven voor de wintermaanden 2018/2019 is geannuleerd en het is voorlopig nog niet zeker of men vanaf april 2019 weer doorgaat met de vluchten tussen beide vliegvelden.

 NOTA: De redactie heeft dit nieuws nog niet officieel bevestigd gekregen aangezien er (tot nu toe) geen enkele krant in Nederland en Spanje iets over heeft geschreven. We weten het echter wel van diverse lezers wiens vluchten zijn geannuleerd en nu naar Barcelona dienen te gaan. 

bron: Spanjevandaag