Wat is het toch mooi met Nederlanders een tijd afspreken en iedereen is er dan ook op de afgesproken tijd. Zoals vorige week dinsdag bij het bezichtigen van de grotten bij Benifallet. Een hele professionele dame begeleidde ons door de grotten in de Engelse en Spaanse taal. Persoonlijk zag ik geen verschil met de grotten van 15 jaar geleden.

Er waren nog geen millimeter stalactieten bij gekomen. Maar wat een mooie vormen en kleuren zijn er daar te bewonderen. Het was voor velen ondanks dat sommigen hier al jaren wonen de 1e keer dat ze hier waren. Hierna gingen we de berg af en op richting Benissalet aan. Onderweg even stoppen om in ook deze beroemde kersenstreek alvast wat heerlijke kersen te kunnen scoren. Die waren bij de ene zo uitverkocht, rest kreeg nog genoeg kansen in de buurt van Benissanet.

Daar aangekomen was de lieftallige dame van het museum van hele oude muziekinstrumenten al aanwezig om ons haar territorium te laten zien en horen. Deze dame sprak met heel veel enthousiasme over haar museum. Normaal gesproken was het gesloten, maar voor ons deed deze mevrouw haar museum weer eens open. Door de passie van deze dame verveelde niemand zich daar. Ja, en na deze 2 bezoeken moest de maag een beetje gevuld worden, naast dit museum was daar een uitgesproken plaats voor om dat te gaan doen. En daar bij binnenkomst waande ik me al in Zuid-Amerika , waar ongeveer ook her en der in dorpen zulke eetgelegenheden aanwezig zijn. Heerlijk veel lawaai, niet van de tv, en heel belangrijk, geweldig gegeten allemaal. Was perfect, geen wanklank van niemand vernomen.

Eindconclusie van deze dag, weer met de leden een prachtige dag gehad. Later nog in Miravet superkistjes kersen gescoord. Zijn helaas al op natuurlijk.