Onze voorzitter Ferdi had een leuk idee voor een excursie, hij was er zelf geweest. Dat konden we niet aan ons voorbij laten gaan.

Na helaas een fiks aantal afmeldingen te hebben verwerkt en een paar ontbrekende leden waar we vergeefs op stonden te wachten, te hebben gebeld, gingen we uiteindelijk met 12 deelnemers de rondleiding in. Onze gids was een leuke jonge vrouw, die goed Engels sprak en dankzij een half jaar in Amsterdam met een Erasmus beurs ook nog wat Nederlands, en goed geïnformeerd bleek. Eerst de geschiedenis van de familie Padro. Waarna de bijzondere methodes die toegepast worden bij de vervaardiging van Vermouth aan de beurt kwamen. Zeer revolutionair. Daarna de kruiden zowel in containers, als in bakjes, om ze te kunnen ruiken. Etc., etc. Bijzonder interessant. Hun methodes zijn zowel klassiek en niet industrieel als vernieuwend.

Aan het einde wachtte ons een proeverij van 3 verschillende Vermouths, uiteraard met toelichting. Een aantal leden kocht één of meerdere flessen om er thuis nog van na te genieten.

Hierna vertrokken we in colonne naar het restaurant Hipodrome in El Catllar, waar ons nog 4 leden opwachtten die om verschillende redenen niet bij de rondleiding waren geweest. Er waren een aantal ronde tafels voor ons gedekt en, na de royale salade, werd een smakelijke en overdadige paella geserveerd. Na nog een lekker toetje en koffie ging iedereen voldaan naar huis.

Op naar de afsluitborrel bij El Relax in Torredembarra, tussen de jachthaven en het strand op een heel gezellig terras op 7 juli as. om 18 uur. De Belgische eigenaresse Sara, kreeg de 2e prijs bij de Ruta de Tapas van Torredembarra en laat ons daar van meegenieten, voor € 6 voor een welkomstdrankje en een paar tapas.

[ngg src=”galleries” ids=”4″ display=”basic_imagebrowser”]