Header

Nieuwsbrief Juli 2016

---

 Nieuwsbrief Juli 2016

 

 

Beste leden en geïnteresseerden,

 

Het is alweer juli, de zomer is goed aan de gang hier. Qua drukte nog niet op het toppunt, dat komt over ca. 2 weken pas en dan  tot ongeveer eind augustus is het druk in de omgeving. Ik was vorige week nog een paar dagen in Nederland en daar was het toch nog lang geen zomers weer, hebben ze meestal pech mee, de  laatste jaren in juli en augustus. Ik heb mijn kleinzoon weer even gezien, en ja iets heel positiefs, dat hij al bij opa gesolliciteerd heeft om te kunnen werken als hij 18 wordt, nu bij Van der Valk in Houten is hij al aangenomen. Papieren zijn geregeld.

Ik moet ook eerlijk toegeven, in Nederland zo’n plaatsje langs de Lek is ook mooi hoor, zie fotootje.  Rechts van de weg ligt de druk bevaarde Lek. Heb er rond de kerstdagen een leuk huis gehuurd voor 3 weken, zo’n huis uit de tv serie “Toen was geluk heel gewoon”. Even terug in de tijd.

Met de NCT was het afgelopen maand een beetje minder helaas. De cava bezichtiging in Sant Sadurni ging niet door, er waren te weinig deelnemers. Dit hebben we verplaatst naar de maand oktober/novemberr. Wat in het vat zit verzuurt niet. De maandborrel van zondag 12  juni was wel heel gezellig en speciaal , op het laatste moment moesten wij het veranderen doordat eigenaar van de besproken locatie in Altafulla, zich 3 uur tevoren terugtrok. Dit was te belachelijk voor woorden. Het is gelukkig, misschien op 2 mensen die wij niet konden bereiken na, toch heel gezellig geweest bij het strand van La Mora. Het duurde nog tot laat in de middag.

Voor de sportliefhebbers onder ons is er voldoende sport te zien de komende maand.  De uitslag van het Europees Kampioenschap voetbal is over een week bekend, ik hoop dat het Wales gaat worden, zal wel niet maar je weet het nooit. En wat hebben we genoten van de IJslanders en Ieren in tegenstelling tot de Russen en Engelsen. Waarom toch zoveel slopen voordat er een bal gerold heeft. En reputaties worden gemaakt, maar sommigen breken deze ook weer zelf rap af. Zoals de heer Pelle van Italië , goed gespeeld, maar dan met de strafschopserie tegen Duitsland de keeper van Duitsland kleinerend behandelen, en ja wat gebeurt er dan, je mist je strafschop, eigen schuld dikke bult. 

Dan nog Wimbledon, Tour de France en EK atletiek in Amsterdam, maar daarna het grootste sportevenement ter wereld de Olympische Spelen van Rio. Gaat Nederland als klein landje weer vele plakken binnenhalen, is de verwachting ??? Laten we het hopen, en is het niet zo, jammer, gaat het allemaal gewoon door hoor.

Horeca mensen jullie allen komende maanden veel energie toegewenst, werk ze. Ga er voor en zorg dat er weer  door jullie kwaliteit en service nog meer mensen naar Spanje blijven komen.

Zondag 10 juli nog voorlopig even de laatste maandborrel in La Secuita, vanaf 16:30 uur bij El Celler de la Secuita. We hopen op een leuke opkomst. Tot zondag in ieder geval. Ook kunt u er eerder naar toe om een menu van de dag te nuttigen. Wel even opgeven bij Leny (680629268) graag. Kosten € 15,- voor het ene menu en € 19,50 voor het tweede menu, zie website, borrel kost € 5,- voor een glas cava en wat tapas.

Volg alstublieft af en toe de geweldige, door Martin Küpers bijgewerkte, site van onze club. Heeft u tips voor hem en ons, geef het even door dan.

We gaan na de borrel van zondag a.s. even met zomerreces, net zoals de Tweede Kamer. Jaarvergadering is op zondag 11 september, nadere gegevens leest u begin september. Grote BBQ van de club in Falset op zondag 25 september, bij Gea en Bauke.

Leden, zet sommige datums maar vast in jullie agenda, dan komt u niet voor verrassingen te staan.

We wensen u allen een heel prettige zomer toe en tot de 11e september dan maar weer.  Velen zien we wel eerder, maar niet iedereen helaas. 

Bart van Dijk

Voorzitter NCT

---

 

Afsluitingsborrel seizoen 2016

De borrel vindt plaats in Restaurante El Celler de La Secuita, vanaf 16.30 uur

c/ Sant Cristòfol 29

La Secuita

Voor de mensen die vóór de borrel willen lunchen in het restaurant is er de keuze uit...

Klik hier 

---

Wist u dat...

Wij een Marktplaats hebben op de site? Hij staat groot en duidelijk op de eerste pagina, maar hierbij ook de http://marktplaats.nctarragona.com/

... ook al heeft u geen Facebook account, u wel de pagina van de NCT kunt bezoeken? Klik hier

---

Tips

Heeft u nog tips of ideeën voor een activiteit voor de komende maanden, laat het dan weten aan één van de bestuursleden of via info@www.nederlandseclubtarragona.com 

Heeft u nog tips, ideeën of interessante informatie voor op de website van de club, ook dan graag een mailtje naar info@www.nederlandseclubtarragona.com. 

---